За будућност младих: Завршен ЕУ пројекат „Данас млади, сутра лидери“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић доделио је сертификате полазницима радионица у оквиру пројекта „Данас млади, сутра лидери“, чиме је пројекат завршен. Током 18 месеци реализације одржане су радионице у седам градова и општина у Србији, које је похађало више од 200 младих људи између 16 и 26 година, са циљем да им се омогући равноправан приступ знањима, техникама и вештинама које захтева савремено тржиште рада.

Пројекат вредности више од 98 хиљада евра за главни циљ је имао пружање подршке младима у Србији за рад, запошљавање и останак у својој земљи, кроз изградњу личних и професионалних капацитета. Пројекат је део грант шеме „Подршка Европске уније активном укључивању младих“ вредности 4.7 милиона евра, који финансира Европска унија а суфинансира Влада Републике Србије.

„Влада Републике Србије препознаје значај и важност улагања у младе који својом енергијом и идејама доприносе још бржем напретку Србије. Стицањем нових знања и вештина млади утичу на своју, а тиме и садашњост и будућност свих нас, јер они су наш мотив и покретачка снага. Србија има образоване, амбициозне и вредне младе људе, спремне да се суоче са свим изазовима, а ми ћемо наставити да ослушкујемо њихове потребе, улажемо у њихову будућност и омогућимо да им се испуне снови, овде, у нашој Србији”, изјавио је министар Вања Удовичић.

Присутнима се обратила и Марија Најдановић, представница Института за јавну политику, који је са партнерском организацијом, Школом нових визија у образовању, имплементирао овај пројекат. Haш пројектни тим основао је Омладински Ресурсни Центар у Новом Саду и платформу “Хоћу да радим” који ће наставити са реализацијом сличних активности у будућности. Центар пружа помоћ при запошљавању кроз услуге каријерног саветовања, као и организовања обука, семинара и радионица, док се на веб сајту “Хоћу да радим” могу пронаћи водичи, смернице, савети и одговори на бројна питања и актуелне теме из света запошљавања.