Завршни догађај грант шеме „Подршка Eвропске уније активном укључивању младих“

Испратите Завршни догађај грант шеме „Подршка Eвропске уније активном укључивању младих“, који ће се одржати 21. децембра 2021. са почетком од 11 часова, онлајн/хибридно, преко „Zoom“ платформе.

Хибридни завршни догађај “Eptisa Southeast Europe” (Србија) организује у сарадњи са Министарством финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарством омладине и спорта, у оквиру пројекта „Подршка Eвропске уније активном укључивању младих“, који спроводи у партнерству са “EPTISA Servicios de Ingenieria S.L.” (Шпанија).

Учесници су:

  • Јасмина Пекмезовић, в.д. помоћника министра, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
  • Урош Прибићевић, в.д. помоћника министра, Министарство омладине и спорта
  • Martin Klauke, шeф II сектора операција, Делегација ЕУ у Србији
  • Ирма Лутовац, вођа тима, Подршка Eвропске уније активном укључивању младих

Модератор догађаја је Александар Обрадовић, ЕУ инфо мрежа

У току догађаја биће приказана селекција видео спотова грант пројеката („Caritas“, „MDRI-S“ и Урадимо заједно)

Испратите догађај путем „Zoom“ линка https://us02web.zoom.us/j/82172030040 или преко „web” линка https://cdn.maksnet.tv/em/eklektivprint/?streamname=evropa, ако немате „Zoom“ aпликацију.

ПројекатПодршка Европске уније активном укључивању младих“ вредан 4.7 милиона евра, који финансира Европска унија а суфинансира Влада Републике Србије, има за циљ да обезбеди већу друштвену укљученост младих у Србији повећањем запослености, омладинских активности, радног искуства и предузетничке праксе међу младима. Европска унија и Влада Републике Србије су бесповратно доделили 24 гранта, који ће се реализовати у више од 35 градова и општина у Србији до краја 2021. Пројекти, које спроводе републичке и покрајинске институције социјалне заштите, општине и градови, центри за социјални рад, удружења грађана, фондације и образовне установе, ће повећати обим и квалитет услуга на локалном нивоу у образовању и запошљавању, иновативној пракси и моделима активног укључивања, и на тај начин ојачати друштвену укљученост младих. Утицај и конкретни резултати пројекта се очекују на свим нивоима, а посебно у вези са повећаним капацитетима релевантних институција у области иновативног развоја и управљања мерама активног укључивања младих, развоја политике у складу са најбољом праксом ЕУ, као и ефикаснију употребу финансијске помоћи Европске уније.

Пројектом управља Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, док су крајњи корисници пројекта Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарство омладине и спорта.

Више о пројекту можете сазнати на www.ukljucivanjemladih.rs

Од 2000. до данас, Европска унија донирала је више од 3.6 милијарди евра Србији. Средства су коришћена за подршку развоја, квалитета живота и реформи у следећим сферама: цивилна заштита, заштита од поплава и помоћ поплављеним подручјима, образовање, повезаност, заштита околине, здравствена заштита и заштита потрошача, култура, владавина права, локални развој, послови и привредни раст, јавна администрација, миграције, управљање јавним средствима, цивилно друштво и медији, социјална инклузија, омладина и спорт. ЕУ подршка је имплементирана кроз сарадњу са Владом Републике Србије. Европска Унија је донирала Србији више развојних средстава него сви други интернационални донатори заједно.